Bekken Oefentherapie - Fysiotherapie

Gepubliceerd dec. 22, 22
6 min read

Maak Een Afspraak Voor Bekkenoefentherapie

In de praktijk kun je terecht voor hulp bij onder andere klachten aan rug, bekken, nek en zwangerschaps-gerelateerde klachten (echografie). Daarnaast is er een team van kinderoefentherapeuten die werken aan de motorische ontwikkeling van kinderen. Op een speelse manier worden kinderen gestimuleerd om hun ontwikkeling te verbeteren zodat ze mee kunnen komen met leeftijdgenoten.

Oefentherapie Mensendieck is een actieve behandelmethode gericht op het houding- en bewegingspatroon van de mens. Klachten van het bewegingsapparaat ontstaan veelal door een verkeerde houding of beweging die mensen in de loop van hun leven of tijdens het werk hebben opgebouwd (bekkenfysiotherapeuten).

De Bekkenfysiotherapeut Richt Zich Op Mensen Met Problemen In Het Bekken, De Lage Rug, Buik En Bekkenbodem

Ontspannen BewegenFysiotherapie En Oefentherapie Vanaf 18 Jaar

Na mijn afstuderen in 1994 heb ik in verschillende praktijken gewerkt. Ik heb veel ervaring opgedaan in het behandelen van patiënten met bekkenklachten en het geven van zwangerschapsbegeleiding, niet op de laatste plaats, doordat ik zelf moeder werd van twee kinderen. Sinds ik in 2001 mijn eigen praktijk in Enschede ben begonnen, geef ik naast individuele bekkenoefentherapie ook cursussen Zwangerschapsbegeleiding volgens oefentherapie Cesar.

Op dit moment is er binnen Oefentherapie Hoogezand geen gespecialiseerd Bekkenoefentherapeut en staat de vacature hiervoor nog open (aug. 18). Gelukkig kunt u zich wel gewoon voor individuele bekkenoefentherapie bij ons aanmelden. We werken samen met collega Hariëtte Slager, gespecialiseerd bekkenfysiotherapeut bij Fysiotherapie Hoogezand.

Fysiotherapie En Oefentherapie Vanaf 18 Jaar

Oefentherapie (cesartherapie of mensendiecktherapie) is een paramedische behandelmethode die zich richt op de behandeling en voorkoming van klachten die het gevolg zijn van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. Er wordt in de therapie vanuit gegaan dat klachten ontstaan door een oorzaak.

Je. Er is veel aandacht voor bewustwording, hóé je beweegt en welke invloed dit heeft op jouw klachten. Je leert dus anders en beter bewegen en ontvangt oefeningen die gemakkelijk in het dagelijks leven toe kunnen worden gepast. Een goede uitleg over de oorzaak is van belang om inzicht te krijgen over je klachten.

Oefentherapie Bekkenoefentherapie - Topfysiotherapie

Een oefentherapeut kijkt naar de mens in het geheel en naar de activiteiten in het dagelijks leven. Wij zullen proberen te achterhalen waar de klacht vandaan komt. Wij betrekken de houding en het bewegingsgedrag. Je zult anders gaan leren bewegen en bewust worden gemaakt van hóé je beweegt. De kans dat de klacht dan terugkomt, is minimaal.

Wij zoomen dus in het algemeen meer uit, waar een fysiotherapeut meer inzoomt. Een fysiotherapeut richt zich vooral op de klacht zelf en het oplossen daarvan. Zoals net al gezegd, is het verschil tussen een bekkenoefentherapeut en bekkenfysiotherapeut kleiner. Als bekkenoefentherapeut blijven we echter altijd naar het geheel kijken met het bekken als centraal punt.

Echografie

Bekkenoefentherapie - FysiotherapieBekken En Zwangerschapstherapie

Als bekkenoefentherapeut mag ik niet inwendig handelen. Een bekkenfysiotherapeut mag dit wel. Dit kan soms gewenst zijn, bijvoorbeeld bij een gespannen bekkenbodem. Indien nodig zal ik dan, in overleg met je, doorverwijzen naar een bekkenfysiotherapeut.

Kinderen, Vrouwen En Mannen Van Alle Leeftijden Kunnen Bij De Bekkenfysiotherapeut TerechtFysio Gespecialiseerd In Bekken Oefentherapie

Oefentherapeuten Cesar/Mensendieck bieden een adequaat opbouwend bewegingsprogramma bij patiënten met lichamelijke klachten, die gerelateerd zijn aan houding en beweging. N.B. de bekkenbodemspieren zijn ook van belang voor een draagkrachtige houding! De therapie is gericht op functieverbetering en weer volledig kunnen participeren (bekken fysiotherapie). Het stimuleren van gezond houding en bewegingsgedrag en omgaan met bewegingsbeperkingen is een belangrijk behandelpunt.

Behandeling Van Bekkeninstabiliteit

Cesar/Mensendieck zal de patiënt met bekken en bekkenbodemklachten altijd behandelen in de context. Spierspanning reguleren en doorademen zijn speerpunten in de therapie. werkt met specifieke bekken en bekkenbodemoefeningen op maat in opbouw naar geïntegreerd oefenen in het dagelijks leven thuis bij het sporten en op het werk. De bekkenbodemmusculatuur wordt in al zijn facetten geoefend ( ontspannen, aanspannen, coördinerend, op snelheid, uithoudingsvermogen en veerkracht) en daarna gevarieerd geoefend in het normale doen ( tillen, dragen van de baby, een sprintje trekken).

Heeft u een lichamelijke klacht? Belemmert de klacht uw dagelijks leven? Of wilt u een actieve leefstijl opbouwen maar wordt u beperkt door een ziekte of aandoening? Onder begeleiding van de fysiotherapeut kunt u uw klachten verminderen en verhelpen. Binnen Amsterdam Oost hebben we vijf praktijken, waarvan één is gevestigd in IMC Visana - echografie.

De Bekkenfysiotherapeut Helpt Bij Het Leren Herkennen, Trainen En Ontspannen Van De Spieren Rondom Het Bekken

Hierdoor kunnen we u altijd gerichte en kwalitatief hoogwaardige zorg aanbieden en u doorverwijzen naar de juiste specialist indien nodig. Onze fysiotherapeuten hebben ieder hun eigen specialisme(n). bekkenfysiotherapie. Zo kunt u onder andere bij ons terecht voor:Sportfysiotherapie bij blessures en andere (sportgerelateerde) klachten, Manuele therapie bij hoofdpijn nek of schouderklachten, Revalidatie na een operatie, Arbeidsfysiotherapie, Kinderfysiotherapie voor baby’s, kinderen en jongeren, Fysiotherapie aan huis, Fysiotherapie voor de oudere patiënt, Chronische klachten zoals, COPD, hartproblemen en neurologische aandoeningen, Etalagebenen / looptherapie, Bekkenfysiotherapie / bekkenoefentherapie, Psychosomatische fysiotherapie, Oncologiefysiotherapie, Oedeemtherapie, Oefentherapie Mensendieck, Adem- en ontspanningstherapie, TENSDaarnaast hebben we een beweegprogramma voor kinderen met overgewicht en diverse beweeggroepen onder begeleiding van een fysiotherapeut, bijvoorbeeld voor zwangere vrouwen, patiënten met COPD (longrevalidatie), diabetes / overgewicht, hartrevalidatie, artrose, rugklachten of tijdens en na een oncologische behandeling (kanker).

Bekkenoefentherapie is voor volwassenen en kinderen die klachten ervaren rondom de lage rug, bekken en/of bekkenbodem. Mijn interesse naar het behandelen van de bekkenproblematiek gaat jaren terug. Tijdens de behandeling bij bekkenoefentherapeut, wordt er samen met de patiënt, een voor hem/haar belangrijkste doel opgesteld en een plan/behandelprogramma gemaakt wat passend is.

Bekkenoefentherapeut

Er worden gerichte oefeningen gegeven, waardoor de patiënt bewust wordt van de houding en manier van bewegen. De houdings- en bewegingsadviezen die toegepast kunnen worden in dagelijks leven, werk en sport. Door de oefeningen te herhalen en het corrigeren van de houding regelmatig aan te passen, leert de patiënt deze toe te passen in de zittende, staande, loop en bukbewegingen.

Indien tijdens het onderzoek geconstateerd wordt dat er een blokkade van de SIG aanwezig is, zullen er lichte mobilisatie technieken worden toegepast om de blokkade van het SIG te verhelpen. Als geregistreerd bekkenoefentherapeut werk ik samen met de Bekkenfysiotherapeut. Zowel de bekkenoefentherapeut als de bekkenfysiotherapeut hebben zich gespecialiseerd in het behandelen van bekken- en bekkenbodemproblematiek.

Vind Een Fysiotherapeut Met Specialisatie Bekkenfysiotherapeut In Nederland

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op de behandeling en voorkoming van klachten die het gevolg zijn van een onjuist houdings-en bewegingspatroon of een bepaalde afwijking of ziekte. Meer informatie over Bekkenoefentherapie en oefentherapie Cesar/Mensendieck en kunt u vinden op: , waarin informatie staat over de individuele zwangerschapscursus en de ZIB sportgroep voor zwangeren, waarin een aantal workshops gegeven worden verspreid over het jaar specifiek voor de zwangeren de website van de Vv, OCM de vereniging van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck You-Tube: “Bekkenoefentherapie” (filmpje over de bekkenoefentherapeut) Individueel: voor de zwangere en de partner, omdat ik ervan uit ga dat een goede voorbereiding de binding tussen beide vergroot en daarmee het vertrouwen richting de bevalling.Oefentherapie zorgt voor een betere lichaamshouding en laat u beter bewegen. Daarmee vermindert én voorkomt u allerlei klachten. Gezonder bewegen staat voorbewustwording. Onze ervaren oefentherapeuten helpen u meer inzicht te laten krijgenin het gebruik van uw eigen lichaam en gaan op zoek naar de oorzaak van de eventuele klachten. bekkenoefentherapie. Vervolgens maken zij een plan om samen met u te werken aan uw hulpvraag.

Meer van Gezondheid blog

Navigation

Home

Latest Posts

Vergoeding Fysiotherapie Volwassene

Published Mar 29, 23
3 min read