Wellness & Sportmassage - Maastricht

Gepubliceerd dec. 07, 21
6 min read

Thaise Massage Maastricht

In het midden van de 20e eeuw overschaduwde de vooruitgang in de geneeskunde de massagebehandeling. Daarna begon massage in de jaren 70 met een revival. Er zijn meer dan 80 soorten massages die zacht weefsel manipuleren. Het doel van massage is om het weefsel te ontspannen, de bloed- en zuurstofstroom te verhogen, de pijn te verminderen en tot een algehele ontspanning te komen.

Massage is effectief gebleken voor patiënten met deze aandoeningen: lage rugpijn, kanker, bypass-hartoperatie, angst, migraine, carpaaltunnelsyndroom en hoge bloeddruk. Artikel: Wat is een ontspanningsmassage Onderzoekers van de Ohio State University testten de voordelen van massage (massage zuid limburg). relax sport maastricht. Hier zijn enkele bevindingen Binnen enkele dagen herstelden spieren die werden gemasseerd na inspanning met ongeveer 60 procent van hun kracht.

Sportmassage Maastricht

Goede Massage Maastricht - Massage TherapieMaastricht Massage - Maak Een Afspraak

Spieren gemasseerd na de training hadden minder beschadigde vezels en bijna geen tekenen van witte bloedcellen, in vergelijking met spieren na een rustperiode. De afwezigheid van witte bloedcellen geeft aan dat het lichaam niet hoefde te werken om spierbeschadiging na inspanning te herstellen. De gemasseerde spieren wogen ongeveer 8 procent minder dan spieren na rust, wat wijst op een vermindering van de zwelling.

Wees op tijd. Als u in een gehaaste staat aankomt, kan het langer duren om te ontspannen. Trek alleen zoveel kleding uit als je comfortabel kunt verwijderen. Zorg ervoor dat de kleding die je aan laat de therapeut in staat stelt je te masseren. Als u allergisch bent voor oliën, lotions of poeders, vertel dit dan aan uw massagetherapeut, die dan een vervangingsmiddel kan gebruiken.

Sport En Ontspanningsmassage Maastricht

Ontspan je spieren en je geest tijdens de massage. Adem normaal om u te helpen ontspannen. Als je duizelig of licht in het hoofd bent na de massage, sta dan niet te snel op van de massagetafel. Drink extra water na de massage. Artikel: Wat is een ontspanningsmassage Vind ik leuk:Like Laden...

Last van spanning Ieder mens heeft tijd nodig om te ontspannen, om los te komen van stress en de dagelijkse gang van zaken, en om even helemaal tot zichzelf te komen. In deze tijd, waarin iedereen eigenlijk altijd maar druk is, zijn er echter steeds minder mensen die dat doen; die de rust opzoeken en dat momentje voor zichzelf creëren, die de tijd nemen om te ontspannen.

Wellness Arrangementen - Maastricht

Masseur LimburgMassage Praktijk Maastricht

Zo krijgen veel mensen last van stijve of pijnlijke spieren in hun schouders of nek, of van mentale overprikkeling, waardoor ze het gevoel kunnen hebben dat alles ze teveel is. Een ontspanningsmassage Hoewel rust en ontspanning dus heel belangrijk zijn voor de mens, zijn er steeds minder mensen die hier tijd voor vrijmaken. relax sport maastricht.

Een moment voor jezelf waarop je zowel mentaal als fysiek volledig kunt ontspannen. Door middel van strijkbewegingen, kneden, kloppen en schudden wordt je lichaam in complete staat van ontspanning gebracht. Anders dan bij bijvoorbeeld een diepe weefselmassage, richt een ontspanningsmassage zich namelijk voornamelijk op de huid en de oppervlakkigere spieren.

Thai Massage Maastricht

Zowel je lijf als je hoofd zullen door middel van een ontspanningsmassage volledig tot rust komen, waardoor zo’n massage misschien wel het beste cadeautje is dat je jezelf kunt geven. Waarom een ontspanningsmassage? De redenen om een ontspanningsmassage te nemen zijn voor iedereen verschillend. Waar de een komt omdat hij last heeft van bepaalde lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld pijnlijke spieren, komt de ander meer voor een soort ‘onderhoud’ voor zijn of haar lijf.

Stress is namelijk funest voor een gezond lijf en een gezonde geest. Het kan onder andere zorgen voor klachten als: Stijve en pijnlijke spieren (Chronische) pijn Hoofdpijn of migraine Nek- en schouderklachten Rugpijn Deze vormen van pijn staan je in de weg. Ze beperken je in wat je wilt doen, zorgen ervoor dat je je niet lekker of vermoeid voelt, en zijn alles behalve prettig.

Sportmassage Maastricht

Door regelmatig een ontspanningsmassage te nemen, zou je dit soort klachten zelfs kunnen voorkomen. ontspanningsmassage maastricht. Spanningen loslaten Lichamelijke klachten zijn niet de enige reden om een ontspanningsmassage te ondergaan. Door stress ontstaan er namelijk spanningen in ons lijf die soms zorgen voor blokkades. Die blokkades kunnen zich letterlijk uiten in bijvoorbeeld pijn in spieren, maar dat hoeft niet.

Ook voor dat soort mensen kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn. Door de massage worden de spanningen weggemasseerd, waardoor je lijf en je geest tot rust kunnen komen. Hierdoor kan de spanning die je voor de massage voelde verdwijnen of op zijn minst verminderen. Een moment voor jezelf Natuurlijk kun je pas een ontspanningsmassage nemen als het hoognodig is, doordat je lijf bijvoorbeeld zeer doet of doordat je heel gestrest bent.

Sport En Ontspanningsmassage Maastricht

Door middel van een ontspanningsmassage kun je spanningen loslaten en echt even helemaal ontspannen en tot jezelf komen. Door een (paar) keer in de maand een moment voor jezelf te nemen en jezelf te verwennen door een heerlijke ontspanningsmassage te nemen, kun je voorkomen dat spanningen te hoog oplopen, en kunnen lichamelijke klachten door stress worden voorkomen - hotstone stenen.

Massage HandMassage Maastricht - Boek Direct Een Massage Online!

Dit wordt gedaan door middel van een rustgevende massagetechniek, maar ook door geur. De oliën die gebruikt worden hebben geuren als sandelhout, kamille, lavendel of amandel. Deze geuren hebben een rustgevende en kalmerende werking op de geest. Daarnaast zal er vaak gebruik gemaakt worden van rustgevende muziek. De combinatie van al deze dingen, maken de ontspanningsmassage zo effectief.

Intuitieve Massage Therapie

Zo zijn er veel salons die een onderscheid maken tussen de volgende massages: Rug, nek en schouders Benen (voor en achter) Complete ontspanningsmassage De keuze uit deze verschillende ontspanningsmassages is voornamelijk een persoonlijke keuze. Een massage waarbij alleen de rug, schouders en nek, of alleen de benen worden aangepakt, duurt gemiddeld een half uur.

Massagepraktijk Maastricht - Een Massage Doet WonderenIntuitieve Massage In Maastricht

Het voordeel van een volledige ontspanningsmassage is dat je (lijf) echt helemaal tot rust komt. Waar? Ontspanningsmassages zijn een bekende vorm van massages, waardoor ze haast overal wel te vinden zijn. Bij massagesalons, maar ook in wellnesscentra of bij sportscholen zijn dit veelgevraagde massages. Wil je weten waar je bij jou in de buurt kan genieten van zo’n heerlijke ontspanningsmassage? Online valt veel informatie te vinden over waar je dit kunt doen - massagesalon maastricht.

Sport & Ontspanningsmassage Maastricht

Kosten De kosten voor een ontspanningsmassage verschillen per plek. Niet alleen hangt het af van de locatie, maar ook van de massage die je kiest. Grofweg zou je kunnen zeggen dat een massage voor een bepaald gedeelte van het lijf (bijvoorbeeld nek, schouders, rug, of benen) zo rond de dertig euro kost.

Ontspanningsmassage In MaastrichtMassage Zuid Limburg

Houd er wel rekening mee dat deze prijzen echt overal verschillend zijn, dus check altijd de website van een salon of wellnesscentrum, voordat je de massage boekt. Helemaal ontspannen Een ontspanningsmassage is een massage waarbij je zowel lichamelijk als mentaal helemaal tot rust wordt gebracht. Het verwijdert (vastzittende) spanning uit je lijf en helpt pijnlijke en stijve spieren te ontspannen en te herstellen.

Massage Maastricht – Professionele MassagesOf je kunt het eens in de zoveel tijd plannen als een soort onderhoud voor je hoofd en lijf, en als een soort cadeautje voor jezelf. Vooral voor mensen met een druk bestaan is een ontspanningsmassage absoluut geen overbodige luxe. Het houdt je lichaam en geest scherp en gezond, en zorgt ervoor dat je niet (of minder snel) gebukt gaat onder de druk waar je in je leven mee te maken hebt.

Meer van Gezondheid blog

Navigation

Home

Latest Posts

Vergoeding Fysiotherapie Volwassene

Published Mar 29, 23
3 min read